Българският форум, посветен на Дюн вселената и творбите на Франк Хърбърт

Потребител:
Парола:

Remember me

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 29 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Първият досег с Дюн
МнениеПубликувано на: Вто Фев 16, 2010 9:00 pm 
Az se zapoznah s Dune predi mnogo mnogo godini, kakto Arvenier i nie gledahme Dune na Lynch pone nqkolko puti na godina(VHS) kato maluk nikoga ne sum go razbiral no vinagi sum useshtal che ima neshto specialno v tozi film. Daje chuvstvah che imam neshto obshto sus Paul Atreides, posle porasnah i vidqh che bashtata gi ima knigite na galaktika i gi prochetoh i mi se proqsni vsichko...btw noviq film vuobshte ne mi haresfa i ne moga da go gledam.. sviknal sum sys Lynch...i az pak si ostavam spiashtiq

Профил Изпрати

МнениеПубликувано на: Сря Фев 17, 2010 7:44 pm 
Site Admin
Аватар
Sleeper написа:
Az se zapoznah s Dune predi mnogo mnogo godini, kakto Arvenier i nie gledahme Dune na Lynch pone nqkolko puti na godina(VHS) kato maluk nikoga ne sum go razbiral no vinagi sum useshtal che ima neshto specialno v tozi film. Daje chuvstvah che imam neshto obshto sus Paul Atreides, posle porasnah i vidqh che bashtata gi ima knigite na galaktika i gi prochetoh i mi se proqsni vsichko...btw noviq film vuobshte ne mi haresfa i ne moga da go gledam.. sviknal sum sys Lynch...i az pak si ostavam spiashtiq

Мдам, споделям твоето мнение за новия филм, който сме обсъдили ей тук, междудругото.

И добре дошъл в нашия полу-активен форум. :)

Профил Изпрати

МнениеПубликувано на: Чет Юни 17, 2010 9:22 pm 
Аватар
Здравейте, да си призная не ми е минавало през ума , че има форум Дюн открих го съвсем случайно и веднага се регистрирам. За първи път си купих през 1987 г книгата на Галактика и през 88 втората част даже платих два пъти , понеже влязох с разопакована книга в друга книжарница , но не съжалявам . От 87 г до днес съм си купил всички книги от поредицата и съм ги чел поне 50 пъти , а Дюн и Месията навярно над 100. Изтеглих си електронният вариант на РОДЪТ АТРЕИДЕС , но май други от поредицата няма на Български......

Профил Изпрати

МнениеПубликувано на: Вто Юни 22, 2010 7:23 pm 
Site Admin
Аватар
жоро написа:
Здравейте, да си призная не ми е минавало през ума , че има форум Дюн открих го съвсем случайно и веднага се регистрирам. За първи път си купих през 1987 г книгата на Галактика и през 88 втората част даже платих два пъти , понеже влязох с разопакована книга в друга книжарница , но не съжалявам . От 87 г до днес съм си купил всички книги от поредицата и съм ги чел поне 50 пъти , а Дюн и Месията навярно над 100. Изтеглих си електронният вариант на РОДЪТ АТРЕИДЕС , но май други от поредицата няма на Български......

Няма да. Доколкото ми е известно от вътрешни източници (т.е. близък човек на преводача и на потенциалния издател) "Родът Харконен" е бил изцяло преведен, но е нямало пари да се издаде книгата.
Оттам насетне не знам какво е станало с превода.

Иначе "Родът Атреидес" се намира и книжно по сергиите за стари книги.

Профил Изпрати

МнениеПубликувано на: Съб Юли 03, 2010 1:22 am 
Аватар
Може Бард да решат най-сетне да издадат нещо ново, а не само да преиздават стари неща(и то не всички).

Профил Изпрати

МнениеПубликувано на: Чет Юли 08, 2010 11:07 pm 
Аватар
Здравейте и от мен! :)

Първо, поздравления сърдечни за хубавия форум и, най-вече, за идеята да бъде създаден.

И сега, за първия досег до Дюн - беше преди 14-15 години, когато за пръв път разбрах какво е "стратегия" (говоря за Дюн 2 на компания Westwood, а брат ми, тогава на 17-18 години, беше във възторг). Първата игра, която някога сме играли у дома. Вкъщи беше еуфория. Естествено, трябваше да поотрасна, преди да разбера, че играта, както и последвалата я от 98ма година Дюн 2000 са правени по книги и хоп - дойде "зарибявката" с четенето :) В интерес на истината, по Дюн 2000 съм луда (нищо, че съм жена!). И, разбира се, брат ми е виновен! Та, връщайки се назад в детството си, си спомних каква наслада беше времето тогава. Чета книгите в момента и учудващо, Дюн 2000 тръгна на лаптопа ми, но това за друг раздел :)

Освен всичко останало, Дюн е първият ми досег до научната фантастика. Първата книга за Дюн на Библиотека Галактика от 87ма година ми даде назаем един колега от фирмата, в която работя. Та, предвид предстоящите ми държавни изпити, мисля да се поразсея временно с хубаво четиво.

П.С.: Филмите за Дюн също изгледах, но нищо не може да се сравни с книгите и въображението, което те събуждат.

Профил Изпрати

МнениеПубликувано на: Пет Юли 09, 2010 4:36 am 
Аватар
Здрасти!

П.С. Чувствам се малък.

Профил Изпрати

МнениеПубликувано на: Пет Юли 09, 2010 6:30 pm 
Аватар
Към Corwin: Няма причина, да се чувстваш малък! Аз и на 23 не съм особено голяма, хехе :) Просто си живея в мой си, за повечето хора шантав, свят...И така :) Поздрави на всички!

П.С.: Преди да отворя нова тема, исках да попитам: тъй като виждам много малка част от регистрираните потребители да влизат редовно, искате ли да отворим дискусия, относно всяка една отделна глава от книгите за Дюн, както и всеки, играл стратегиите (Дюн 2, Дюн 2000 ) някога, да сподели пътищата/начините, по които е превъртял всяка една от тях (ако е, защото аз все още не съм!) :)

Профил Изпрати

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 02, 2010 10:39 pm 
Аватар
Не виждам причина да не пуснеш нова тема за някоя от игрите (или за всичките) в които си срещнала трудни моменти, поне старите със сигурност доста народ сме ги играли! :D

(Ама и нас си ни бива - постваш Юли, отговор - Септември! :lol: )

Профил Изпрати

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 29 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3